Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Valasek Imre | 0 hozzászólás
Ismét üdvözlök mindenkit.2012.07.30.-án Tiszafüreden egy nagyon jeles napra viradt a reggel.A Lengyelországba elhunyt motoros házaspár emlékére,és családjuk megsegítésére Rendezték meg a II. Deréktáji Slambuc főző versenyt,melynek a bevétel nagy részét felajánlották a házaspár gyermekeinek.E nemes versenyen jó magam is részvéttel és szeretettel indultam.Slambuc és olyan étkek készítését kérték a rendezők a versenyzöktől amik régi Magyar elfeledett ételek.A csapatom ami feleségemből és magamból állt az elfeledett Magyar ételek kategóriába indultunk.Ételünk neve Székely tárkonyos húsgomboc csorba ,ennek az ételnek már meg osztottam a receptjét ezért mégegyszer nem írom le.Ami nagyon fontos számomra a szakmai zsüri nekünk adta az első helyet ami nagyon nagy megtiszteltetés számomra.Képeket melékelem.Mindenkinek szép napot kívánok Imi
12 éve | Valasek Imre | 0 hozzászólás
Üdv Mindenkinek
A szép nyári napok ismét arra figyelmeztettek,hogy valamit főznöm kell . Kitaláltam egy vegyes pörköltöt marhából meg csülökből.Elkészítése a következő másfél,másfél kiló hús kockázva,70dkg hagyma kockázva kevés kömény,bors , só,1-2 db paprika meg paradicsom,babérlevél és egy kevés szalonna alá,csak az íze kedvéért.Kockázom a szalonnát,hagymát és elkezdem piritani a bogiba,majd kis idő mulva bele a babér,a kömény,és úgy 5-10 percig piritgatom,ezután irány bele a marhahús.Tudja mindenki,hogy a húst jól le kell piritani(addig mig el nem sül a leve amit a husi magából kienged)ekorra már kb fél puha a marha,és már jöhet is bele a disznó csülök.Kevés száraz vörös bort kb 1 dl öntök hozzá .Forrás ütán teszem bele a paradicsomot,meg a paprikát kis darabokra vágva,majd addig főzöm mig puha nem lesz a hús.Természetesen kevés vizet mindig öntök hozzá nehogy lesüljön,de csak keveset.A füszereket természetesen ne hagyja ki senki,mert ízetlen lesz.Képet küldöm róla .Igazán fínom étel,még a szomszéd macskája is nyalogatta a bajszát,de csak az illatoktól.Érdemes kipróbálni nagyon fínom étek.
|
|
12 éve | Valasek Imre | 0 hozzászólás
Üdv Mindenkinek. Már megint a fakanálhoz nyúlta az elmúlt hétvégén. A kedvencem meg a birka került a bográcsba.(a kedvencem a kecskehús) Elkészitése a következő.Másfél kiló csontos birkahús,és két kiló kecske szín hús.Ehhez a menyiséghez egy kiló hagyma apróra vágva,4db babérlevél,tetszés szerint örölt bors,pirospaprika,só. Elöször az apróra vágott húsokat felrakom egy bográcsba főni vizbe,amikor felfort a habját leszedem és öt perc főzés után leöntöm róla a vizet.
12 éve | Valasek Imre | 0 hozzászólás
Üdv Mindenkinek. A tavasz első sugarai kicsaltak a kertbe megint egy jó bográcsos kaja elkészítésére.Családom örömére ,nyúl paprikás készült a kerekhasú aljába A hozzávalók 2db nyúl,fél kiló hagyma,15dkg füstölt szalonna,2 gerezd fokhagyma a nagyobjából,2db paradicsom,2db paprika és az alapfüszerek só,bors,pirospaprika,és 2dl száraz vörös bor.A szalonnát apróra vágom,és elkezdem piritani addig mig a hagymát össze apritom.Mikor megpirult beleteszem a vöröshagymát és megfonyasztom alaposan egy kevés só hozzáadásával.A következő lépés a nyúl hozzáadása.A nyúlat én kisebb darabokra vágtam mert így mindenkinek jutott egy kis comb,gerinc,meg a csontosából is egy kevés.A hagymára tett nyúlat ,kevergetve addig főzögettem mig el nem vesztette a víz tartalmát,vagyis meg nem pirult egy kicsit.
12 éve | Valasek Imre | 0 hozzászólás
Minden Kedves Klubtagomnak és családjának Békében eltöltött Húsvéti Ünnepeket kívánok,sok szeretettel!
13 éve | Valasek Imre | 0 hozzászólás
Üdv Ismét. Nagyon sajnálom de a munkám miatt nam tudok eleget írni ide a web oldalra.De most ismét egy klassz receptel állok elő. Tárkonyos vadkacsaleves krumpli gomboccal. Elkészitése a következő.A mennyiség ugye függ az emberek számától.Végy 2db vadkacsát,tépd szét úgy finoman késsel(darabold)fel.Vöröshagymát 2db-ot apró kockára vágom piritom,majd beleteszem a tárkonyt a kacsadarabokat,és dinsztelgetem úgy 30-35 percet,természetesen só,bors hozzáadásával,lefedve.
13 éve | Valasek Imre | 0 hozzászólás
13 éve | Valasek Imre | 0 hozzászólás
Üdv Mindenkinek... A hét végén vásároltam a Dunaharaszti piacon egy gyönyörü Kakost amit pörköltnek készítettem el bográcsban.A recept a következő.Végy egy kakost úgy kb 5 kílósat,hogy maradjon hólnapra is e nemes étekből.Úgy egy kíló hagymát felkockázok majd kb tiz deke házi füstölt szalonnán megpiritom.A kakost egyforma darabokra vágom a lehetöségek szerint majd elkezdem piritani a hagymával,amikor már kiengedte az összes levét és elkezd lesülni akkor adom hozzá a pirospaprikát folyamatos kevergetés közben,természetesen ezt a múveletet a tűzről levéve teszem.Ekkor egy kevés vízet ,és vörösbort öntök bele a paradicsomot és a csöves paprikát meg a fokhagymát se felejtsük ki belöle.
13 éve | Valasekné Bárkányi Zsuzsanna | 0 hozzászólás
Üdv Mindenkinek,és Búék. A minap érdeklődöt egy kedves ember a Kemencében sült csülök káposzta ágyon receptje után,most ismét leirom. A csülköt egy nappal elötte só,öröltbors ,ételizesitő,és összetört fokhagymával bedörzsöljük ehhez 2-db csülökre van szükségünk.A további alapanyag a következő 1,5-kg savanyú káposzta,2-3 db hagyma 10-dkg aszalt szilva,hegyes piros paprika,de jó a zöld is 15-dkg füstölt szalonna, nagyon kell hozzá,rozmaring ág is vagy 2-db a borokabogyoból is szorjunk bele úgy 10-15-db-ot.Elkészítése laskára vágjuk a vöröshagymát majd összekeverjuk a csikokra vágott szalonnával,az aszalt szilvával amit beáztatunk főzés elött 15-percel.Elteritjük a tepsibe majd ráfektetjük a csülköket,mellérakjuk a hegyes paprikát.
13 éve | Valasek Imre | 0 hozzászólás
Üdv Mindenkinek. Békés Boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves klubtagomnak,továbbá Boldog újévet de sokkal jobbat mint az idei volt. Gondolom egyetért velem a többség.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu