Bográcsban: blog

Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 177 fő
  • Képek - 86 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 44 db

Üdvözlettel,

Bográcsban Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 177 fő
  • Képek - 86 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 44 db

Üdvözlettel,

Bográcsban Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 177 fő
  • Képek - 86 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 44 db

Üdvözlettel,

Bográcsban Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 177 fő
  • Képek - 86 db
  • Videók - 6 db
  • Blogbejegyzések - 44 db

Üdvözlettel,

Bográcsban Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bográcsban Klub hírei

 Ismét üdvözlök mindenkit.2012.07.30.-án Tiszafüreden egy nagyon jeles napra viradt a reggel.A Lengyelországba elhunyt motoros házaspár emlékére,és családjuk megsegítésére Rendezték meg a II. Deréktáji Slambuc főző versenyt,melynek a bevétel nagy részét felajánlották a házaspár gyermekeinek.E nemes versenyen jó magam is részvéttel és szeretettel indultam.Slambuc és olyan étkek készítését kérték a rendezők a versenyzöktől amik régi Magyar elfeledett ételek.A csapatom ami feleségemből és magamból állt az elfeledett Magyar ételek kategóriába indultunk.Ételünk neve Székely tárkonyos húsgomboc csorba ,ennek az ételnek már meg osztottam a receptjét ezért mégegyszer nem írom le.Ami nagyon fontos számomra a szakmai zsüri nekünk adta az első helyet ami nagyon nagy megtiszteltetés számomra.Képeket melékelem.Mindenkinek szép napot kívánok Imi

Tovább 

Üdv  Mindenkinek

A szép nyári napok ismét arra figyelmeztettek,hogy valamit főznöm kell . Kitaláltam egy vegyes pörköltöt marhából meg csülökből.Elkészítése a következő másfél,másfél kiló hús kockázva,70dkg hagyma kockázva kevés kömény,bors , só,1-2 db paprika meg paradicsom,babérlevél és egy kevés szalonna alá,csak az íze kedvéért.Kockázom a szalonnát,hagymát és elkezdem piritani a bogiba,majd kis idő mulva bele a babér,a kömény,és úgy 5-10 percig piritgatom,ezután irány bele a marhahús.Tudja mindenki,hogy a húst jól le kell piritani(addig mig el nem sül a leve amit a husi magából kienged)ekorra már kb fél puha a marha,és már  jöhet is bele a disznó csülök.Kevés száraz vörös bort kb 1 dl öntök hozzá .Forrás ütán teszem bele a paradicsomot,meg a paprikát kis darabokra vágva,majd addig főzöm mig puha nem lesz a hús.Természetesen kevés vizet mindig öntök hozzá nehogy lesüljön,de csak keveset.A füszereket természetesen ne hagyja ki senki,mert ízetlen lesz.Képet küldöm róla .Igazán fínom étel,még a szomszéd macskája is nyalogatta a bajszát,de csak az illatoktól.Érdemes kipróbálni nagyon fínom étek.

Tovább 

 

Üdv Mindenkinek.  Már megint a fakanálhoz nyúlta az elmúlt hétvégén. A kedvencem meg a birka került a bográcsba.(a kedvencem a kecskehús) Elkészitése a következő.Másfél kiló csontos birkahús,és két kiló kecske szín hús.Ehhez a menyiséghez egy kiló hagyma apróra vágva,4db babérlevél,tetszés szerint örölt bors,pirospaprika,só. Elöször az apróra vágott húsokat felrakom egy bográcsba főni vizbe,amikor felfort a habját leszedem és öt perc főzés után leöntöm róla a vizet.

Tovább 

Üdv Mindenkinek.  A tavasz első sugarai kicsaltak a kertbe megint egy jó bográcsos kaja elkészítésére.Családom örömére ,nyúl paprikás készült a kerekhasú aljába A hozzávalók 2db nyúl,fél kiló hagyma,15dkg füstölt szalonna,2 gerezd fokhagyma a nagyobjából,2db paradicsom,2db paprika és az alapfüszerek só,bors,pirospaprika,és 2dl száraz vörös bor.A szalonnát apróra vágom,és elkezdem piritani addig mig a hagymát össze apritom.Mikor megpirult beleteszem a vöröshagymát és megfonyasztom alaposan egy kevés só hozzáadásával.A következő lépés a nyúl hozzáadása.A nyúlat én kisebb darabokra vágtam mert így mindenkinek jutott egy kis comb,gerinc,meg a csontosából is egy kevés.A hagymára tett nyúlat ,kevergetve addig főzögettem mig el nem vesztette a víz tartalmát,vagyis meg nem pirult egy kicsit.

Tovább 

Minden Kedves Klubtagomnak és családjának Békében eltöltött Húsvéti Ünnepeket kívánok,sok szeretettel!

Üdv Ismét. Nagyon sajnálom de a munkám miatt nam tudok eleget írni ide a web oldalra.De most ismét egy klassz receptel állok elő. Tárkonyos vadkacsaleves krumpli gomboccal. Elkészitése a következő.A mennyiség ugye függ az emberek számától.Végy 2db vadkacsát,tépd szét úgy finoman késsel(darabold)fel.Vöröshagymát 2db-ot apró kockára vágom piritom,majd beleteszem a tárkonyt a kacsadarabokat,és dinsztelgetem úgy 30-35 percet,természetesen só,bors  hozzáadásával,lefedve.

Tovább 

  1. Üdv , eljött a tavasz már alig vártam......A hétvégén neki is állok egy bográcsos ételnek.A következök lesznek a tűz fölött. Egy réteg szarvas húsos csont,a következő réteg vöröshagyma,utánna szarvas hús,és füszerek,ami só,bors,babérlevél,borokabogyó,piros paprika,fokhagyma.A rétegeket anyiszor ismételjük amenyi hozzávalonk van.A tetejére rakhatunk házi füstölt szalonna taréjokat csak az íze kedvéért.A tűz gyujtás elött öntsünk rá úgy kb fél liter száraz vörös bort.

Tovább 

Üdv Mindenkinek... A hét végén vásároltam a Dunaharaszti piacon egy gyönyörü Kakost amit pörköltnek készítettem el bográcsban.A recept a következő.Végy egy kakost úgy kb 5 kílósat,hogy maradjon hólnapra is e nemes étekből.Úgy egy kíló hagymát felkockázok majd kb tiz deke házi füstölt szalonnán megpiritom.A kakost  egyforma darabokra vágom a lehetöségek szerint majd elkezdem piritani a hagymával,amikor már kiengedte az összes levét és elkezd lesülni akkor adom hozzá a pirospaprikát folyamatos kevergetés közben,természetesen ezt a múveletet a tűzről levéve teszem.Ekkor egy kevés vízet ,és vörösbort öntök bele a paradicsomot és a csöves paprikát meg a fokhagymát se felejtsük ki belöle.

Tovább 

Üdv Mindenkinek,és Búék. A minap érdeklődöt egy kedves ember a Kemencében sült csülök káposzta ágyon receptje után,most ismét leirom. A  csülköt egy nappal elötte só,öröltbors ,ételizesitő,és összetört fokhagymával bedörzsöljük ehhez 2-db csülökre van szükségünk.A további alapanyag a következő 1,5-kg savanyú káposzta,2-3 db hagyma 10-dkg aszalt szilva,hegyes piros paprika,de jó a zöld is 15-dkg füstölt szalonna, nagyon kell hozzá,rozmaring ág is vagy 2-db a borokabogyoból is szorjunk bele úgy 10-15-db-ot.Elkészítése laskára vágjuk a vöröshagymát majd összekeverjuk a csikokra vágott szalonnával,az aszalt szilvával amit beáztatunk főzés elött 15-percel.Elteritjük a tepsibe majd ráfektetjük a csülköket,mellérakjuk a hegyes paprikát.

Tovább 

Üdv Mindenkinek. Békés Boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves klubtagomnak,továbbá Boldog újévet de sokkal jobbat mint az idei volt. Gondolom egyetért velem a többség.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu