Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Üdv Mindenkinek. Már megint a fakanálhoz nyúlta az elmúlt hétvégén. A kedvencem meg a birka került a bográcsba.(a kedvencem a kecskehús) Elkészitése a következő.Másfél kiló csontos birkahús,és két kiló kecske szín hús.Ehhez a menyiséghez egy kiló hagyma apróra vágva,4db babérlevél,tetszés szerint örölt bors,pirospaprika,só. Elöször az apróra vágott húsokat felrakom egy bográcsba főni vizbe,amikor felfort a habját leszedem és öt perc főzés után leöntöm róla a vizet. Ezután a bográcsot tisztitom,majd szárazra törlöm. A következő lépés, füstölt szalonna csikokat piritok az alján,mikor kész leveszem a tűzröl és elkezdem rétegekbe pakolni, a csontot az aljára , ezután jön a hagyma ne sajnáljuk,majd a füszerek jönnek,ezt követi a só,a bors,a pirospaprika,meg a paradicsom és a hegyes erős a tv paprikával együtt.A következő sor következik csak most már a hús jön a hagyma meg a többiek,szépen rétegekben.Mikor elfogyott az alapanyag, én öntök rá kb két deci száraz vörösbort,csak az íze miatt.Amikor minden rendben van felrakom a tűzre főni,nem szabad kevergetni csak rázni,jobbra,balra úgy,hogy az egész egyszerre mozduljon meg , csak fedjük le és nem túl nagy tűzön rotyogjon úgy kb 3-4 órát , persze pótolgatni kell a levet mert elfőli,már nem bort kell beletenni hanem vizet,csak keveset éppen anyit amenyit elfő.Küldök róla egy képet is Kb igy kell kinéznie,szerintem. Próbálja ki aki csak teheti nagyon finom.( természetesen megtisztitom a husokat a fagyútól,csak ezt mindenkinek a saját dolga,hogy igy vagy úgy szereti .
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!