Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Bográcsban Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Bográcsban Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Üdv Mindenkinek. Ismét egy receptel állok elő. Nyaralásunk alkalmával egy nagyon finom Görög ételel ismerkedtünk meg. A mű neve Stifadó. Na lássük mi is való bele. A Mű készülhet akár csirkéből,sertésből,marhából,kecskéből birkából,még nyúlból is.E remek étel a Görögöknél a pörkölt. A recept: 6 személyre 5-6 dkg füstölt szalonnán két nagyobb fej vöröshagymát megdinsztelünk ha kevés a zsírja akkor olivaólajat öntünk bele egy keveset , 1 db fahéj rudat, 2 db szegfűszeget,oregánót egy csapott teáskanállal,majd ami nagyon kell bele az a római kömény, ezzel a füszerrel vigyázni kell mert nagyon intenzív az íze,tehát keveset úgy 10-15 db-ot mert nem olyan mint a mi köménymagunk.Majd amikor készre dinsztelődött akkor lehetőleg Olasz paradicsom sűritményből 6 evőkanálnyit piritsünk bele kb 5 percig,majd egy kávéskanálnyi cukorral selymesitsük meg.Ezek után ,kell beletenni a húst ami személyenként kb 15-20-dkg, kevergetés mellett úgy 5-7-percig piritgatni kötelező a jó szaft elérése érdekében.Amikor már érezhető a pörkölés illata akkor jöhet bele a száraz vörösbor,a hús fajtájától függ , hogy mennyit tegyünk bele. Természetessen a marhahúshoz több kell,mint a csirkéhez,mert más a főzési ideje.Az ízesitése , én egy kevés ételízesitőt,sót,borsot tettem hozzá.Ha elfőné a levét természetesen vízzel kell pótolni.Amikor minden majdnem puha akkor kell beletenni a gyönygyhagymát az utolsó 10-15-percre.Ami engem illet havonta egyszer elkészítem ,nem csak a csodás íz miatt hanem mert igy is egy kicsit közelebb érzem magam Görögországhoz.Jó étvágyat kivánok mindenkinek,bizton állítom senki nem fog csalódni benne .Szép napot mindenkinek.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!